Sokolov má nového místostarostu. Stal se jím Ladislav Sedláček

26. únor 2021 12:00

Novým místostarostou Sokolova zvolili ve čtvrtek zastupitelé Ladislava Sedláčka (Hnutí pro město Sokolov). Nahradí Karla Jakobce (člen ODS, kandidoval za Hnutí pro město Sokolov), který se chce zaměřit na funkci uvolněného zastupitele ve vedení Karlovarského kraje.

Karel Jakobec zůstane členem městské rady, uvedl v tiskové zprávě mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín. Jakobec působil ve vedení města přes 25 let, vykonával funkci starosty i místostarosty. Svůj odchod z vedení města v případě volebního úspěchu avizoval už před krajskými volbami.

„V minulém volebním období jsem se pokusil skloubit obě funkce. Považoval jsem to za výhodné z hlediska přenosu informací mezi městem a krajem a možnosti rychle reagovat i snáze prosadit některé věci. Vůči městu u mě ale začal převládat pocit, že mu začínám dlužit. Některé věci jsem musel dodělávat na úkor svého volného času,“ zdůvodnil svůj odchod Jakobec.

Sedláček poděkoval na jednání zastupitelstva Karlu Jakobcovi za jeho dosavadní práci pro město a slíbil, že na ni naváže. Sedláček je také ředitelem sokolovského Městského domu kultury.

Hnutí pro město Sokolov skončilo v posledních komunálních volbách na druhém místě. V 27členném zastupitelstvu má šest křesel.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio