Sokolov bude mít nového starostu, na radnici usedne Jan Picka

21. říjen 2014

Město Sokolov bude řídit trojkoalice složená z ČSSD, ANO a Hnutí pro město Sokolov 2014 (ODS a nezávislí). Dohodli se na tom zástupci těchto tří volebních stran.

V devítičlenné radě si ČSSD, ANO a Hnutí pro město Sokolov rozdělí křesla v poměru 3–3–2. Poslední křeslo radního dostane opozice, zřejmě KSČM.

Sociální demokraté obsadí stejně jako v minulém volebním období post starosty. Prvním mužem města se stane místní lídr ČSSD a současný ředitel Městského domu kultury Jan Picka.

Poprvé od roku 1989 se do nejužšího vedení radnice prosadila žena. Místostarostkou za hnutí ANO bude Renata Oulehlová, ředitelka známého dobrovolnického sdružení Střípky. Dalším místostarostou za Hnutí pro město Sokolov se stane Karel Jakobec z ODS.

Jedno místo v radě získá KSČM. „Chceme, aby se opozice podílela na rozhodování vedení města. Budou u toho osobně a nemohou poté argumentovat tím, že o něčem nevěděli," vysvětlil lídr vítězné ČSSD Jan Picka.

KSČM bude mít na starosti i kontrolní výbor, ČSSD finanční výbor. Nyní se v Sokolově čeká na ustavující zastupitelstvo, které svolá dosluhující starosta Zdeněk Berka.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio