Skrytá síla kořenové zeleniny. Dejte si petrželové hranolky nebo celerové řízky

23. srpen 2023

Kořenová zelenina má lehce nasládlou chuť. Obsahuje draslík a vlákninu a považuje se za životabudič. Z petržele i z celeru se dá vysmažit výborná křupavá alternativa anglické slaniny, kterou můžete použít na slané knedlíky.

Vyzkoušet můžete i petrželové hranolky. Nebo si petržel i celer nakrájejte na kolečka a zapečte spolu s další zeleninou – mrkví, cibulkou, cuketou nebo dýní. Přidejte grilovací koření a budete z výsledné chuti nadšení!

Pokud chcete strouhanou petržel nebo celer přidat do masa na sekanou, vždy ji předtím osmažte na cibulce. Mrkev, petržel a celer se mohou stát výbornou alternativou bramborového salátu, ve kterém vynecháte brambory a nahradíte je právě zmíněnou zeleninovou trojicí.

A ještě jedno připomenutí: Celer je močopudný, popíjením šťávy pomůžete organismu s odbouráním škodlivých látek. Určitě vyzkoušejte celerové řízky, v trojobalu jednoduše usmažte tenké plátky celeru.

Spustit audio

Související