Školáci se i letos mohou zapojit do sportovně-branné soutěže Krušnohorská hlídka

9. březen 2020 10:30

Běh na vzdálenost jednoho kilometru nebo hod granátem na cíl – to jsou některé z disciplín, ve kterých budou soutěžit účastníci druhého ročníku sportovně-branné soutěže Krušnohorská hlídka.

Karlovarský kraj vyhlásil ve spolupráci s Krajským vojenským velitelstvím Karlovy Vary druhý ročník sportovně-branné soutěže Krušnohorská hlídka. Ta je určena žákům osmých a devátých ročníků základních škol.

Jde o soutěžní klání, které má motivovat mladé lidi ke sportování. Navíc může posloužit také těm, kteří uvažují o studiu na pobočce Střední vojenské školy v Sokolově. Vyzkouší si totiž disciplíny, které jsou pak obsahem fyzických testů u přijímacích zkoušek.

Nejedná se o individuální soutěž. Účastní se jí čtyřčlenná družstva ve složení dvou dívek a dvou chlapců. Všichni absolvují běh na jeden kilometr a hod granátem na cíl. Na chlapce čeká soutěž ve shybech na hrazdě, děvčata si zazávodí ve šplhu na tyči. V případě nepříznivého počasí se jen obmění kilometrový běh za štafetový člunkový běh v hale.

Celé klání se už podruhé uskuteční v prostorách sportovního areálu Integrované střední školy technické a ekonomické v Sokolově a ve volnočasovém areálu Bohemia.

Zájemci se do soutěže mohou přihlásit prostřednictví elektronické přihlášky, která je dostupná na stránkách Karlovarského kraje. Uzávěrka je 15. května. Soutěž samotná se pak uskuteční v červnu. Vítězové získají možnost navštívit 22. základnu vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou.

autoři: Jitka Čmoková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio