Sklizeň zelí je v plném proudu, v Křimicích jde na odbyt hlavně krouhané
20. listopad 2024 19:25
Hlávkové zelí je už tradiční součástí české kuchyně. Momentálně je v plném proudu jeho sklizeň. Jak se vlastně zelí zpracovává a jak velký je třeba sud na šlapání zelí?
Pěstování hlávkového zelí a výroba zelných produktů je už neodmyslitelně spjatá s plzeňskými Křimicemi. Právě tam teď mají hodně práce s letošní sklizní. Podle farmářů je prý zatím průměrná. Lidé mají zájem o kysané zelí a na podzim jde pak nejvíc na odbyt krouhané zelí, které si doma mohou lidé sami naložit – jak prozradil Petr Forejt z místní rodinné zelárny.
Konec zelné sezóny připadá většinou na konec listopadu. Letos nicméně v Zelárně Forejt plánují sklidit zelí do poloviny prosince.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Před zatčením policie lidi brutálně bije a nahání je do stanic metra i kostelů, popisuje protesty Gruzínka
-
‚Ofenziva, která překvapila všechny.‘ Co se děje v Sýrii? Proč došlo k eskalaci? A jaký bude další vývoj?
-
ŽIVĚ: Fotbalisté Sparty se pokusí zastavit výsledkovou krizi, proti Karviné vedou 3:1
-
České fotbalistky si mistrovství Evropy nezahrají, v odvetě baráže prohrály s Portugalskem 2:1