Skládku pražců nedaleko Sokolova budou zřejmě hlídat termokamery

24. říjen 2023 08:55

Jsou to téměř dva měsíce, co v Tisové u Sokolova hořela skládka železničních pražců. Společnost, která má areál pronajatý, stále pracuje na odklízení shořelého materiálu.

Téměř dva měsíce uplynuly od největšího požáru v Karlovarském kraji za posledních 30 let, kdy v Tisové u Sokolova hořela skládka pražců. Oheň tam několik dnů likvidovaly přes čtyři stovky hasičů. Ohořelý materiál teď stále ještě odklízí společnost Waste Solutions, která pražce skladovala na pozemcích pronajatých od Sokolovské uhelné.

Úklid ještě nějakou dobu potrvá. Práci zaměstnancům totiž komplikuje nedostatek techniky. Mezitím se řeší třeba to, jak do budoucna zajistit lepší bezpečnost areálu.

„Samozřejmě tam probíhají úklidové práce. Udělali jsme nový požární řád, protože jsme zjistili, že ten, který nám tenkrát hasiči schválili, je asi nedostačující. Mezitím vytahujeme neshořelé dřevo, dáváme ho na stranu. Potřebovali bychom nějakou součinnost úřadu, domluvit se jak postupovat,“ uvedl jednatel Waste Solutions Alexandr Bolcek.

Přestože společnost přišla téměř o veškerý materiál, chce dál v činnosti pokračovat. Řeší proto i podpis nové smlouvy se Sokolovskou uhelnou, které pozemky patří. „Se společností nadále jednáme. Teď se řeší odklízení následků požáru,“ řekla za Sokolovskou uhelnou její mluvčí Jana Pavlíková.

Podle ní by nová smlouva měla obsahovat také nové bezpečností požadavky. Podobným případům by měly do budoucna zabránit termokamery i ostraha.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio