Skiareály v Karlovarském kraji se připravují na zimní sezonu

2. listopad 2023 10:35

Skiareál Novako v Božím Daru se připravuje na novou sezonu. Upravuje středisko v Jáchymově, kde instaluje rozvody na zasněžování. Dokončuje taky opravu půjčovny a pokladny.

„Dokončujeme zasněžovací systém. Je to nejlepší technologie, co na současném trhu je. Pokud se nám to vše podaří dát dohromady do zimy, tak bychom měli být schopní zasněžit hlavní sjezdovku do tří dnů. Rozšiřujeme ještě do budoucna jednu sjezdovku, která by měla být hlavní. Pokud napadne metr sněhu, zprovozníme ji i letos, ale nějaké drobné terénní úpravy nám tam budou chybět,“ uvedl majitel areálu Petr Novák.

Na loňskou zimní sezonu nevzpomínají provozovatelé skiareálů v Karlovarském kraji rádi. Většina středisek musela kvůli počasí ukončit povoz dřív. „Hrozný práce jsme museli odvést, abychom zabezpečili lidem sníh na sjezdovkách a dali dohromady areál. Potom, když se to zprovoznilo, počasí bylo hrozný. Vůbec se nedivím, že se lidem nechtělo na svah,“ zhodnotil Petr Novák. Letos proto doufá, že sněhu bude dost.

Na zimu se připravují i další střediska v Krušných horách. Například Skiareál Klínovec už začal s předprodejem permanentek. Některé areály plánují mírné navýšení cen.

Spustit audio