Skauti v Habartově shánějí peníze na novou klubovnu, přispět může i veřejnost

17. červenec 2023 12:55

Velká dřevěná stavba s několika místnostmi – tak by měla vypadat nová klubovna skautů v Habartově. Na stavbu shání oddíl peníze a přispět může i veřejnost.

Skauti v Habartově potřebují novou klubovnu. Členů přibývá, současné prostory už jsou malé a původní dřevěné stavby zastaralé. Jejich modernizace už navíc není možná. „V roce 2019 jsme měli registrovaných 69 členů, letos to je 100, takže ten trend jít nahoru tam je,“ říká vedoucí oddílu Lukáš Cupal.

Na stavbu klubovny, která by měla stát asi 12 milionů korun a měla by být vzorovou pro všechny další oddíly v republice, se snaží skauti získat peníze z různých sbírek, do kterých může přispět i veřejnost. „Pořádáme pomocí nadace Jaroslava Foglara sbírku, kde nám drobní dárci můžou přispět jakoukoliv částkou a nadace ten jejich dar o padesát procent znásobí,“ uvedl Cupal.

„Máme obrovskou podporu od města Habartov, další, kdo se připojil k podpoře, je i kraj. Sokolovská uhelná nám nabídla materiál. A jeden z největších podporovatelů je Nadace Benetheo, která zajistila financování kompletní architektonický studie i projektové dokumentace. Díky nim nás všechno nestálo ani korunu, za což jsme rádi,“ doplnil vedoucí oddílu.

Pokud skautský oddíl sežene dostatek peněz, plánuje zahájení stavby na příští rok.

Spustit audio