Silvestr byl podle hasičů klidnější než jindy

2. leden 2018

Silvestr a začátek letošního roku byl v Karlovarském kraji z pohledu hasičů klidnější než jindy. Sice vyjížděli k asi dvěma desítkám událostí, ale letos nemuseli řešit ani jedno popálení od pyrotechniky.

„Událostí bylo více než je dlouhodobý průměr, ale oproti událostem ve stejném období v minulých letech si zásahy nevyžádaly velké škody či zranění. Celkem hasiči řešili dvanáct požárů, z toho osm v průběhu silvestrovských oslav. Jednalo se o požáry zbytků odpalovacích krabic od zábavní pyrotechniky, požáry křoví od dělobuchů či požáry odpadu v kontejnerech," řekl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Hořelo v Karlových Varech, Ostrově, Habartově nebo v Chebu. Kromě toho v průběhu dne řešili hasiči například požár v kuchyni restaurace v Karlových Varech, požár osobního auta u Habartova či požár chaty v Paliči na Chebsku, při kterém se tři osoby nadýchaly kouře.

Na větší množství zásahů byla na Silvestra připravena i policie. Dopravní policisté se při kontrolách řidičů zaměřili především na dodržování zákazu požívání alkoholu. Policisté pak nejčastěji vyjížděli na rušení nočního klidu, výtržnosti, fyzická napadání a dalšímu protiprávního chování podnapilých osob.

V nočních hodinách prvního dne roku 2018 se na karlovarskou tísňovou linku 112 obrátila s žádostí o pomoc volající z Karlovarska s oznámením, že na okraji Paříže je v potížích podle sdělení z Facebooku řidič z České republiky. Operátor tísňové linky si převzal kontakty na řidiče v nouzi a zprostředkoval pomoc přes české velvyslanectví v Paříži.

První dítě v Karlovarském kraji se narodilo v Chebu

První dítě letošního roku v Karlovarském kraji se narodilo v 1:17 hodin v chebské nemocnici. Jmenuje se Marek a váží 3 170 gramů. Narodil se matce z Rájova u Mariánských Lázní. Další dítě v kraji se pak narodilo v 4:21 hodin v Sokolově.

Podle mluvčí sokolovské nemocnice Markéty Singerové se v Sokolově narodil chlapec s porodní váhou 3 690 gramů. Třetím dítětem v kraji pak zřejmě bude chlapec, který se v 5:22 hodin narodil v karlovarské nemocnici matce z Karlových Varů. Váží 3 650 gramů a měří 52 centimetrů.

zdroj: ČTK
Spustit audio