Silný vítr komplikuje dopravu. Policisté radí nevyjíždět

14. leden 2017

Silný vítr způsobuje komplikace v Karlovarském kraji. Policisté proto doporučují řidičům nevyjíždět, pokud to není nezbytně nutné, a to vzhledem k velmi silnému větru, který zasáhl celý region.

Na několika místech po celém kraji jsou úplně uzavřeny některé silnice. Popadané stromy jsou například na silnici z Kraslic na Sokolov, ve Staré Roli, na silnici z Bečova na Krásno, na výjezdu z Karlových Varů na Prahu a na dalších místech.

Silničáři v pátek odpoledne vyhlásili kalamitní stav pro úsek silnice I/20 mezi Karlovými Vary a Plzní. Kvůli sněhu a extrémnímu větru úsek nešlo udržet sjízdný, silnice byla několik hodin v obou směrech uzavřena. Průjezdné nebyly ani žádné objízdné trasy. Na místě se vytvořila desetikilometrová kolona.

Zcela uzavřena je i silnice z Božího Daru na Klínovec. Silničáři z místa hlásí silný vítr, bílou tmu a tvorbu sněhových jazyků.

V Horním Slavkově vítr uvolnil oplechování na panelovém domě. U Bochova zase převrátil vlek za nákladním vozidlem. Na silnici číslo 21 z Trstěnic na Drmoul silný vítr převrátil kamion a komunikaci tím zablokoval.

Čtěte také

Na silnicích vzhledem k aktuálnímu počasí došlo již k několika dopravním nehodám. Krátce před šestou hodinou ranní havarovalo na silnici D6 u Transmotelu ve směru ze Sokolova na Karlovy Vary nákladní auto a 2 osobní vozidla. Silnice tam byla na dvě hodiny uzavřena, objízdná trase vedla přes čerpací stanici. Naštěstí zde nedošlo k žádnému zranění.

Od rána také řeší energetici v západních Čechách poruchy elektrického vedení. „V Karlovarském kraji jsme zaznamenali výpadky například u Františkových Lázní a Skalné, u Mariánských Lázních nebo v Děpoltovicích na Karlovarsku," říká mluvčí ČEZ pro západní Čechy Michaela Jírovcová. Poruchy podle ní technici postupně opravují.

V západních Čechách dnes ráno vítr dosáhl největší rychlosti v Krušných horách. Na Klínovci dopoledne meteorologové naměřili 119 kilometrů za hodinu, na Fichtelbergu v Německu, těsně u hranic, dosáhl vítr v nárazu rychlosti až 148 kilometrů za hodinu, potvrdila Petra Polívková z Českého hydrometeorologického ústavu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio