Senioři se vrací do lavic. O letní semestr na Univerzitě třetího věku ve Varech je velký zájem

11. březen 2024 12:15

Seniorům začal letní semestr na univerzitách třetího věku. Přednášky můžou navštěvovat třeba i v Krajské knihovně v Karlových Varech, kde se letos vyučuje o historii.

Letní semestr Univerzity třetího věku v Karlových Varech začal s velkým zájmem. Díky inovativnímu přístupu České zemědělské univerzity se výuka vrátila i do prostor Krajské knihovny. „Nositelem projektu je Česká zemědělská univerzita, my jsme jejím konzultačním střediskem. Funguje to tak, že oni poskytují obsah a my si tady uděláme nábor studentů, propagaci a spustíme kurz,“ uvedla mluvčí knihovny Andrea Bocková.

Podle ní zájem o vzdělávání každoročně roste. Letos eviduje knihovna 53 studentů. „Chodím pravidelně už třetí rok. Chci si získat další informace a myslím si, že v našem věku by měl člověk ještě pracovat, aby mozek tak nestárnul. Je tady dobrá parta, takže sem rádi chodíme,“ říká studentka Jitka Pospíšilová, která byla celý život učitelkou.

Krajská knihovna v Karlových Varech pořádá přednášky na dvou místech. Na pobočce v Lidické ulici vyučuje Husitská teologická fakulta, v hlavní budově v Závodní ulici je pak výuka od České zemědělské univerzity. Po absolvování určitého počtu semestrů získají studenti certifikát.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio