Senioři překvapují svými nápady na výstavě v budově hejtmanství

25. duben 2023 08:55

Šicí stroj v podobě fantaskního vozítka jako designový kousek do domácnosti, ručně vyráběné keramické lahve, romanticky laděné fotografie z různých míst Karlovarského kraje a nápadité obrazy, to vše mohou obdivovat návštěvníci vstupní haly hlavní budovy krajského úřadu v Karlových Varech.

Vystavené práce, kterých vzniklo 78, vytvořili účastníci desátého ročníku krajské soutěže pro tvořivé seniory Věk pro nás není překážkou. Na výstavě zaujme i model nákladního auta ze dřeva, který vyrobil Jindřich Rohla z Kraslic.

Rekordmanem soutěže se stal pětasedmdesátiletý Jaroslav Jirásek z Chebu. „Zúčastnil jsem se všech deseti ročníků soutěže, na osmi z nich jsem získal ocenění,“ pochlubil se Jirásek, který letos do soutěže přispěl fotografií části chebského kostela Sv. Mikuláše a Alžběty. Pořídil ji nad ránem, kdy ještě svítily stylové lampy veřejného osvětlení, jejichž svit se postupně rozplýval v sílícím denním světle.

Jindřich Turek, chebský kronikář a vítěz v kategorii Kresba, malba, grafika. Jeho prací je obraz s Literou G

„Cenu Českého rozhlasu Karlovy Vary, mediálního partnera soutěže, získala za své keramické lahve Dana Balcarová z Karlových Varů. Její série se jmenuje Flašky,“ doplnila za rozhlas specialistka marketingu Eva Jandáková.

„Ačkoliv jsme nemohli ocenit všechny, velmi si vážím každého z účastníků, který se do soutěže přihlásil. Práce jsou opravdu povedené a mně nezbývá než smeknout před nadáním, talentem, chutí a láskou, s níž se účastníci pustili do své tvorby. Doufám, že i v letošním roce, kdy nepochybně budeme soutěž vyhlašovat, se opět zapojí, i když třeba jejich práce nebyla oceněna věcnými dary,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.            

Výstavu soutěžních prací je možné zhlédnout do 28. dubna ve vestibulu budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje v době úředních hodin.         

autoři: Josef Šorfa , nkr
Spustit audio