Se svozem odpadu po Vánocích pomáhají v Karlových Varech speciální popelářské vozy

29. prosinec 2021 10:35

Správa lázeňských parků v Karlových Varech dočasně navýšila počet pravidelných svozů odpadů. Počet zaměstnanců zůstane posílený až do konce roku, a to kvůli nadměrnému odpadu po Vánocích. Do ulic města teď proto každý den vyráží čtyři speciální vozy.

Krabice, obaly od dárků nebo vánoční stromky po svátcích často vyhazují lidé k popelnicím. Do ulic krajského města proto vyrazily kromě popelářských vozů také posily ze Správy lázeňských parků. Zaměřují se především na pohozený odpad v blízkosti kontejnerů, který odváží a dál třídí.

„Jako každý rok vyráží čtyři speciální vozy, v každém sedí dva až tři lidi a mají určené čtvrtě. Odpadu je podstatně víc, každé to auto odveze minimálně čtyři až pět fůr denně. Je to jakýkoliv odpad, který nechají lidé u kontejnerů i volně před domy. Svážíme ho na sběrný dvůr do Staré Role, kde se třídí,“ řekl za Správu lázeňských parků mistr údržby zeleně a úklidu Hynek Popelář.

Pracovníci budou v úklidu odpadu po Vánocích pokračovat minimálně do konce roku. Poté přijde na řadu zvýšený svoz vánočních stromků.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio