Savage Garden: Truly, Madly, Deeply

Savage Garden není jen název už neexistujícího australského dua. Je to symbol pro jejich hudební tvorbu, pro místo, kde se jejich kreativita zrodila, a pro nezkrotnou krásu, kterou chtěli sdílet se světem. A přesně takovým způsobem se jejich hudba dotkla srdcí milionů fanoušků po celém světě.

Savage Garden bylo australské popové duo, tvořené zpěvákem Darrenem Hayesem a skladatelem Danielem Jonesem. Skupina vznikla roku 1993 v Queenslandu. Multiinstrumentalista a producent Daniel Jones dal do novin inzerát, že hledá zpěváka pro pětičlennou cover kapelu Red Edge, kterou založil se svým bratrem. Darren Hayes tou dobou studoval a byl jediným, kdo odpověděl. S kapelou hráli po hospodách a klubech, než ji opustili a rozjeli společnou tvorbu původně pod jménem Crush. K přejmenování došlo na popud fráze z knihy The Vampire Chronicles od americké spisovatelky Anne Rice Beauty was a Savage Garden. "Navzdory všem vytříbeným civilizacím, které se spikly s cílem vytvořit umění byla krása divoká. Krása byla divoká zahrada," říká Anne Rice.

Hitem na prvních příčkách hitparád se stal třetí singl z připravované desky Truly Madly Deeply. Samotný debut vyšel 4. března 1997 s jednoduchým názvem Savage Garden. Tato australská dvojice pocházela z města Brisbane, třetího největšího v Austrálii, správního střediska a zároveň největšího města státu Queensland. Píseň Truly, Madly, Deeply, dosáhla čísla jedna v Austrálii v roce 1997 a ve Spojených státech amerických v následujícím roce. Budu vše, co potřebuješ, zpívají Savage Garden, kteří se v roce 2001 rozešli.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.