Rychlý jablkový koláč

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

Rychlý jablkový koláč
recept: Jan Němeček - šéfkuchař restaurace Indigo v Plzni
Suroviny:
300 g polohrubé mouky
2 dl oleje
0,5 dl rumu
200 g cukru krupice
3 vejce
1 prášek do pečiva
500 g nahrubo nastrouhaných jablek
hrozinky
citrónová kůra z 1 citronu
Postup:
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku, přilijeme olej a vše pečlivě smícháme. Dále přidáme jablka, hrozinky namočené v rumu a na závěr kypřící prášek a citrónovou kůru.
Přelijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme na 180°C maximálně 30 minut.
.
autor: šéfkuchař