Rybí filé se žampiony

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Karolíny z Plzně

Suroviny:


4 porce rybího filé
40 g másla nebo rostlinného tuku
250 g žampionů
60 g cibule
citrón
kmín
petrželka
grilovací koření
sůl

alobal


Postup:


Cibuli vložíme do kastrolu s částí zahřátého másla nebo tuku a jenom zpěníme, aby zůstala světlá. Přidáme rozkrojené žampiony, posolíme, pokmínujeme a ve vlastní šťávě podusíme. Každou porci rybího filé posolíme, poprášíme grilovacím kořením a položíme na čtverec alobalu. Na porce filé navršíme podušené žampiony, pokapeme zbylým máslem nebo tukem a pevně zabalíme do alobalu. Naskládáme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 15 - 20 minut. Pečené filé z alobalu vyjmeme a pokapeme citrónovou šťávou.

autor: posluchač