Rybářské kroketky
podle šéfkuchaře Ivo Růžičky
500g file
2 jarní cibulky
1 lžíce nasekané petrželky kudrnky
1 malá nastrouhaná mrkev
citrónová šťáva
1/4hrnku strouhanky
2 vejce
hladká mouka
olej, máslo
sůl
Postup:
File rozmixujeme do hladka, přidáme nastrouhanou mrkev, pokrájenou jarní cibulku, petrželku, rozšlehaná vejce, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a zahustíme dle potřeby strouhankou. Z hmoty uděláme 12 válečků, které opečeme na oleji, přidáme máslo a opečeme dozlatova.
Přílohy: bramborová kaše, zeleninový salát, pečivo
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.