Rouškomat v Chebu poskytl lidem už zhruba 6000 roušek

21. duben 2020 10:00

Automat na roušky v Chebu poskytl lidem už asi 6000 roušek. O balíček se dvěma rouškami za 40 korun je takový zájem, že po naplnění se zásoby vyprodají někdy už za hodinu.

Město Cheb začalo hned po začátku krize sloužit jako koordinátor distribuce roušek. Zatímco dobrovolníci nabízeli roušky, město je v prvních týdnech nejprve rozdělovalo mezi pracovníky Integrovaného záchranného systému, policisty, hasiče, strážníky, ale také mezi prodavačky a podobně.

V druhé fázi pak využilo nabídky firmy, která distribuuje prodejní automaty, jeden město umístilo do obchodního domu Prior. Roušky šijí a dodávají chráněné dílny Josek a Komunitní osvětové společenství. Výtěžek z prodeje jde zpátky těmto organizacím, aby mohly nakupovat materiál na další roušky.

Čtěte také

Město Cheb kromě nabídky roušek od počátku nouzových opatření rozváží seniorům potravinové balíčky zdarma. Původně byly v hodnotě 100 Korun a nyní jsou v hodnotě 130 korun. Dvakrát týdně je využívá asi 170 seniorů, kterým je rozvážejí dobrovolníci.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio