Řidiči v Ostrově si připlatí za nucený odtah o tisíc korun více

2. listopad 2017

Neukáznění řidiči v Ostrově na Karlovarsku si připlatí za nucený odtah o tisíc korun více. Za současných 500 korun se totiž mnoha řidičům vyplatilo nechat auto zaparkované i v době blokového čištění a pak si ho vyzvednout na odstavném parkovišti. Stojící auta ale práce na čištění značně zdržovala a nevyplatilo se to ani firmě, která odtah provádí.

„Občané už tuto cenu i vzhledem k inflaci málokdy respektovali. A firmě, která nám zajišťovala tyto nucené odtahy, se to už nerentovalo. Tak jsme přistoupili ke změně vyhlášky a navýšili jsme to. Sledovali jsme i ceny nucených odtahů v okolních městech a cenu jsme stanovili na 1 500 korun. Vyhláška začala platit 1. listopadu," řekl starosta Josef Železný.

Cena nuceného odtahu v Ostrově se tak dostane na úroveň dalších velkých měst v kraji. V Ostrově se přitom nucené odtahy provádějí prakticky výhradně při blokovém čištění. Při špatném parkování nebo překročení parkovací doby hrozí řidičům jen botička nebo bloková pokuta.

Totéž se nedá říct o centru Karlových Varů, kde odtah hrozí například při parkování v křižovatce nebo na přechodu pro chodce, na některých placených parkovištích i při překročení parkovací doby. V Karlových Varech je současně nucený odtah vozidla nejdražší, stojí 1 600 korun.

V Sokolově přijde řidiče odtah auta na 1 500 korun, v Chebu je cena za odtah osobního vozidla maximálně 832 korun. Ceny v Ostrově tak byly v kraji nejnižší, současná vyhláška platila od roku 2009.

zdroj: ČTK
Spustit audio