Řidiče čeká omezení vjezdu do lázeňského území Karlových Varů

7. listopad 2015

Řidiče v lázeňském centru Karlových Varů čeká další dopravní omezení. Radní doporučili uzavření Divadelní ulice, kudy si řidiči zkracují cestu na Divadelní náměstí.

Doprava tu zhoustla poté, co město omezilo vjezd do lázeňské zóny přes Zámecký vrch. Město se tak snaží co nejvíce vytlačit auta z centra.

„Když jsme udělali dopravní úpravu na Zámeckém vrchu, snížila se doprava ze dvou tisícovek aut na nějakých 800. Ale pak se nám začala plnit Divadelní ulice. Ovšem pro příjezd na náměstí je primárně určena Mariánskolázeňská ulice," vysvětluje primátor Petr Kulhánek.

Divadelní ulice je navíc velmi strmá a s dlážděným povrchem. Především v zimě je obtížně sjízdná. Pro cestu do lázeňské zóny je tak podle vedení města nevhodná. Zákaz nebude platit pro zásobování a místní obyvatele. Ostatní by ale měli využít Mariánskolázeňskou ulici, která má navíc nový povrch.

Čtěte také

Do lázeňské zóny je v Karlových Varech vjezd zpoplatněn. Vjezd stojí 20 korun na jeden den. Ačkoli by město chtělo auta ze zóny zcela odstranit, legislativně to není možné. Snaží se tak alespoň regulovat dopravu přes lázeňskou zónu.

Řidičům v Karlových Varech ale také chybí více možností parkovaní v okolí lázeňské zóny. Kvůli soudním sporům je zatím pozastaven projekt výstavby parkovacích domů, které by mohly parkování a dopravě v lázeňském centru pomoci.


Právě touto ulicí si řidiči zkracují cestu do lázeňského území Karlových Varů
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio