Rekonstrukce Západní ulice v Tuhnicích se protáhla, skončí v polovině září

8. září 2023 11:15

V karlovarské čtvrti Tuhnice musí být motoristé trpěliví. Pokračuje tam rekonstrukce Západní ulice, která je uzavřená.

Komplikace v dopravě pokračují v karlovarské části Tuhnice. Uzavřená zůstává Západní ulice a i kvůli tomu jsou v místě především v ranních a odpoledních hodinách dlouhé kolony. Nedaleko uzavírky je totiž škola, kam rodiče odváží děti.

„Dneska jsem kvůli tomu vyjel o pět minut dřív. Včera jsem vyjel o sedm minut déle a cesta se mi prodloužila asi o dvacet minut,“ říká jeden z řidičů, pan Radek, který pravidelně vozí syna do školy v Tuhnicích.

Rekonstrukce silnice měla být dokončená do začátku školního roku, práce ale zkomplikovalo špatné podloží silnice.  „Při odkrytí povrchu silnice byla nalezena nesourodá vrstva té základní části. Původní podklad, který se tady dělal desítky let zpátky, byl udělaný jen tak letem světem. Druhá věc je, že za druhé světové války tady byly vybombardované domy, následně došlo pouze k zasypání sklepů a na to se tady postavilo rozšíření silnice. Muselo dojít k jeho zpevnění tak, aby odpovídalo dnešním standardům,“ vysvětlil náměstek primátorky Tomáš Trtek z hnutí ANO.

Po skončení rekonstrukce bude křižovatka mezi ulicemi Západní a Šumavská přehlednější. Jenomže tím práce a komplikace v dopravě nekončí. Stavební firmy budou opravovat navazující Šumavskou ulici, která po dobu prací bude také uzavřená. Za úpravu obou ulic zaplatí město 20 milionů korun.

Spustit audio