Rekonstrukce omezí o víkendu dopravu na silnici v Dolním Žďáru

16. září 2016

Stavební firma omezí průjezd ulicí v Dolním Žďáru v Ostrově u Karlových Varů. Probíhá zde totiž oprava komunikace. Uzavírka bude trvat podle klimatických podmínek do soboty.

Radnice prosí majitele přilehlých domů, aby dodrželi pokynů stavbařů a respektovali zákaz průjezdu místem. Stávající starý povrch bude nahrazen novým asfaltem, v místě také vznikne nový chodník. Doplněny a obnoveny budou i lampy veřejného osvětlení.

Úpravy se dotknou také zastávky autobusu, ta bude napojena na nový chodník, vznikne nový přístřešek s lavičkou pro cestující, autobus bude stavět na silnici, zastávku vymezí vodorovné dopravní značení. Nové veřejné osvětlení bude doplněno o několik dalších lamp.

Celá vozovka bude zúžena na 5,5 metru. Upraveny budou i vjezdy ke garážím a do obytné zóny, přibydou přejezdové prahy. Zachováno zůstane kontejnerové stání.

V rámci dokončovacích prací čekají místo také terénní úpravy, bude navezena zemina a dojde k zatravnění. V novém povrchu komunikace vzniknou silniční vpusti a vybudováno bude také odvodnění okolí.

Celá rekonstrukce přijde ostrovskou radnici na zhruba 3,3 milionu korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio