Rekonstrukce Horního nádraží v Karlových Varech se blíží ke konci

Rekonstrukce železniční stanice Horního nádraží v Karlových Varech se blíží ke konci. Úpravy kolejiště, nástupišť i demolice bývalé nádražní budovy mají být hotovy do konce září. Z celkových nákladů 440 milionů korun zbývá proinvestovat asi 140 milionů korun.

„Stavba je zhruba ve dvou třetinách realizace, zbývá tedy poslední třetina," uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marek Illiaš.

Na počátku dubna se při čtrnáctidenní výluce bude dokončovat oprava staniční koleje číslo 1 včetně výhybky a při následné třicetidenní výluce se dokončí rekonstrukce koleje číslo 2 a navazujících výhybek.

Zhruba do poloviny června pak budou práce na dalších kolejích karlovarského nádraží. Demolice staré výpravní budovy a montáž původního historického přístřešku má být dokončena do 30. září.

„To je i datum pro dokončení stavební části modernizace. Po tomto datu končí vlastní realizace a vše je funkční podle projektové dokumentace. Stavba se dostane do režimu zkušebního provozu bez jakýchkoli omezení," dodal Illiaš.

Do období výluk na nádraží se musí trefit i město Karlovy Vary, které současně mění lávky přes nádraží. Ocelová konstrukce lávky se nyní vyrábí a připravuje na instalaci nad kolejištěm.

zdroj: ČTK
Spustit audio