Regionální fotografové představují výrazná i málo známá místa Chebska

13. březen 2019 09:30

Návštěvníci klubu chebské Galerie 4 mohou vidět výsledky práce regionálních fotografů na výstavě nazvané Chebsko - svět za hranicí pozornosti.

Autoři Tereza Habartová, Dušan Vančura, Martin Svojtka a Igor Vozka ukazují návštěvníkům svůj pohled na výrazná i málo známá místa. Z některých jejich prací vznikly i kalendáře. „Cílem bylo ukázat prostřednictvím fotografií různá místa. Každý to místo ukázal svýma očima a o to to bylo zajímavější,“ říká iniciátorka projektu Denisa Morkesová.

Některá místa byla na území zmizelých vesniček, jiná i na hranicích s Německem. Návštěvníci výstavy uvidí také například odlesky vodní hladiny přehrady Skalka fotografky Terezy Habartové. Na dalších snímcích je vidět Bismarckova věž a pod ní oheň. „Byla to oslava podzimního dne rovnodennosti. Oheň se fotil krásně, mělo to svou osobitou atmosféru,“ popisuje okolnosti vzniku snímků jejich autor Martin Svojtka.

Další z autorů, Igor Vozka, se vydal například ke Krapicím u Františkových Lázní. „Památný strom zmrzačil blesk, to místo působí až trochu mysticky. Fotil jsem také například zaniklý lom ve Slapanech, který je skryt očím veřejnosti,“ poznamenal.

Výstavu fotografií Chebsko - svět za hranicí je možné si prohlédnout v klubu chebské Galerie 4 do 27. března. Otevřeno je vždy od úterý do pátku v době od 10 do 17 hodin.

autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio