Radnici v Aši opět přibývají stížnosti na služby České pošty

25. říjen 2023 11:45

Obyvatelé Aše na Chebsku stále nejsou spokojeni s doručováním zásilek Českou poštou. Státní podnik před dvěma lety zrušil v rámci reorganizace doručovací středisko ve městě. Od té doby začaly problémy a situace se zhoršuje.

Česká pošta teď v Aši s velkým zpožděním doručuje lidem zásilky. Nejde jen o obyčejný dopis, problémem je i to, že obyvatelé nedostávají ani doporučená psaní. Třeba rok čekají lidé na novou platební kartu. Problémy mají i lékaři, kterým nepřichází výsledky vyšetření pacientů.

Podnik sice už před několika měsíci slíbil nápravu, podle vedení radnice se ale situace v současné době ještě víc zhoršila. „Je to pravděpodobně způsobeno nedostatkem pracovníků. Budu mít jednání s vedoucím pošty v Chebu, která zodpovídá za doručování pošty do Aše. V tuto chvíli máme zase velké množství stížností. Komplikuje to život občanům, institucím a úřadům taktéž,“ říká starosta Vítězslav Kokoř z hnutí ANO.

Radnice tak bude s poštou dál jednat. Obrátila se i přímo na vedení, které zatím přislíbilo, že by se doručovací středisko mohlo z Chebu vrátit zpět do Aše. Podmínkou je ale dostatek zaměstnanců.

Spustit audio