Radnice v Chebu bude mít novou recepci i výtah pro vozíčkáře

22. listopad 2011

Městský úřad v Chebu bude mít novou recepci. Práce budou stát zhruba 5 miliónů korun. Pro úpravy se vedení města rozhodlo proto, aby lidé, kteří úřad navštíví, byli lépe obslouženi. Navíc v rámci rekonstrukce bude vybudovaný i výtah pro handicapované občany. Díky němu se vozíčkáři dostanou i do obřadní síně v budově radnice nebo do kanceláří vedení města.

Dosud byl do těchto prostor vstup pouze po schodišti. To bylo komplikované zejména u obřadní síně, kam se museli lidé upoutaní na vozík vynášet. Ale i senioři měli problém se do patra bez pomoci dostat.

V současné době se na přestavbu chebského městského úřadu zpracovává projektová dokumentace. Recepce by měla lidem usnadnit vyřízení záležitostí. Recepční nasměruje občany ke konkrétnímu úředníkovi, případně přivolá kolegu přímo do jednací místnosti v suterénu.


Stavba nové recepce bude zahájena příští rok v létě. Zároveň s pracemi na recepci chce město odhalit a veřejnosti ukázat středověké fresky, které se nachází v jedné z místností v suterénu. Po dokončení prací z nich budou výstavní prostory.

Spustit audio