Řada ski areálů v Krušných horách má stále otevřeno. A hlásí ideální podmínky

29. březen 2013

Lyžařské areály v Krušných horách nabízí ideální podmínky pro zimní sporty. Na sjezdovkách leží dostatek sněhu a upraveny jsou i běžecké stopy. Navíc návštěvníků v současné době moc není, takže ani fronty lyžaře nepřekvapí.

Nejvíce sněhu je na vrcholku Krušných hor – na Klínovci. Podle provozovatelů se současná situace rovná období uprostřed zimy, a ne brzkému jaru.

„Sjezdovky jsou v úplně vynikajícím stavu, máme na nich 80 až 100 centimetrů technického sněhu a napadlo dalších deset prachového, takže podmínky jsou úplně vynikající. Na velikonoční svátky máme připraveny všechny sjezdovky, pojede celý areál a jsou upraveny i všechny běžecké stopy,“ říká ze střediska Martin Píša.

I na Božím Daru jsou v současné době dobré lyžařské podmínky. Ve skiareálu Neklid je okolo 70 centimetrů sněhu.

„Budou v provozu všechny vleky, sjezdovky budou samozřejmě perfektně upraveny. Milovníci běžeckého lyžování mohou počítat s upravenými stopami v okolí Božího Daru,“ potvrzuje Filip Majkus ze ski areálu Boží Dar - Neklid.

V sobotu tam pro návštěvníky chystají také zajímavou akci. „V prostoru vleku E, což je velká poma na Neklidu, bude probíhat již 23. ročník legendární akce Kiwi Cup, což je otevřený závod v soudobém i historickém telemarku. K vidění budou dobově oblečení lyžaři ve vlněných bundách, na dřevěných lyžích s koženými botami, a samozřejmě i soudobý telemark už ve skeletových botách,“ popisuje Majkus.

Na Velikonoční pondělí se tam pak bude konat maškarní rej. Každý návštěvník, který přijde v tématické velikonoční masce, bude mít navíc celodenní permanentku zdarma.

Diskotéka na sněhu

V plném provozu jsou i všechny sjezdovky a vleky v Mariánských Lázních. I když zimní sezona je u konce, ta lyžařská prý rozhodně ne.

„Na sjezdovkách leží od 30 do 60 centimetrů na Slalomáku, a na Krakonošce máme od 30 dokonce do 120 centimetrů. V provozu o víkendu bude lanová dráha, oba dva lyžařské vleky, dětský park s posuvným kobercem a lanovým vlekem. A co se týká Velikonočního pondělí, tak chystáme diskotéku na sněhu, k tomu venkovní grilování u ski baru pro návštěvníky, a pokud bude zájem, tak uděláme i nějaké soutěže o ceny,“ říká provozovatel tamního ski areálu Vladimír Černý.

Lyžovat se bude i v Bublavě na Sokolovsku. Podle provozovatelů jsou tam na duben podmínky, které roky nikdo nepamatuje. Otevřené budou sjezdovky u lanovky, kotvy i u dětského vleku.

Otevřeno má být i na Velikonoční pondělí, a nejen to. „Jezdíme celý příští týden a jezdíme až do neděle sedmého,“ dodává Jiří Lhota z tamního ski areálu.

Některé lyžařské areály už kvůli malému počtu lyžařů letošní sezonu ukončily. To je i příklad Aše, kde se však vleky ještě v sobotu na rozloučení se sezonou přece jen rozjedou.

Spustit audio