Prvním miminkem v kraji je holčička Diana. Na svět přišla v karlovarské porodnici

Prvním letošním novorozencem v Karlovarském kraji je holčička, jmenuje se Diana. Na svět přišla v karlovarské porodnici krátce po deváté hodině.

„Zatímco vloni jsme přivítali hned minutu po půlnoci první miminko České republiky v roce 2022, tak letos jsme si na miminko museli počkat. Na svět přišla holčička s krásným jménem Diana s váhou 2910 gramů a mírou 47 centimetrů. Holčička je zdravá a rodičům blahopřejeme,“ řekla mluvčí nemocnice Markéta Singerová.

Necelou půl hodinu po ní tam přišlo na svět děvčátko Laura. V Chebu a Sokolově teprve prvního novorozence čekají. První narozené dítě v roce odměňuje vedení Karlovarského kraje. Jeho rodiče od něj získají příspěvek 15 tisíc korun.

První novorozeně republiky přišlo na svět ve Šternberku na Olomoucku. „Maminka porodila holčičku Aničku o váze 2700 gramů a 45 centimetrů. Na malou slečnu se doma v Jívové na Olomoucku už těší dvouletý bratříček,“ uvedl mluvčí Nemocnice AGEL Šternberk Adam Knesl.

Loni se hned čtyři děti na Nový rok narodily minutu po půlnoci. Přišly na svět v Plzni, Jihlavě, Písku a Karlových Varech.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio