První let z Karlových Varů do turecké Antalye byl zcela vyprodaný. Spoje budou létat každou středu

16. červen 2022 11:15

Z karlovarského letiště začaly po víc než dvou letech létat pravidelné spoje. Cestovní kancelář Čedok zajistila charterové lety, které budou až do konce září přepravovat cestující do turecké Antalye.

Karlovarské letiště ve středu obnovilo provoz pro pravidelnou osobní dopravu. První letadlo se 189 cestujícími odletělo krátce před 22:00 do turecké Antalye, původně byl odlet naplánovaný o tři hodiny dříve. Zpoždění podle informací z letiště bylo způsobené odpoledním výpadkem systému pro řízení provozu na pražském letišti.

Pro karlovarské letiště, které patří kraji, jde po více než dvou letech o první pravidelný spoj. Přímou linku do turistického letoviska zajistila na hlavní sezonu cestovní kancelář Čedok. Podle její mluvčí Kateřiny Pavlíkové je první turnus vyprodaný, velký zájem je i o další z 15 letů.

Chartery provozuje česká společnost Smartwings letadly Boeing 737-800 pro 189 cestujících. Doba letu je přibližně tři hodiny. Létat se bude každou středu až do konce září. Při plné obsazenosti letadel by šlo až o 2800 pasažérů.

Létat se bude z Varů také na Krétu, možná i do Izraele

Přímý spoj podpoří Karlovarský kraj, který dá na každý uskutečněný let 100.000 korun. Cestovní kancelář dnes také zveřejnila nabídku zájezdů na příští letní sezonu. Kromě Turecka, o které je letos enormní zájem, se bude létat z Karlových Varů i na řecký ostrov Kréta. Prodej zájezdů bude zahájen v srpnu.

Kromě dvou charterových letů by se podle hejtmana Petra Kulhánka (za STAN) mohlo začít létat také do izraelského Tel Avivu. Do Izraele se z Karlových Varů létalo již před několika lety, spoj ale byl po jedné sezoně zrušen. „Jednáme s izraelskými operátory a izraelskou obchodní komorou, abychom měli vše zajištěno, včetně klientely,“ řekl hejtman.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio