Prodejci v Potůčkách nabízeli i pervitin, policie odhalila organizovanou skupinu

22. březen 2024 11:05

Policie odhalila organizovanou skupinu prodejců v tržnici v Potůčkách na Karlovarsku, kteří kromě běžného sortimentu nabízeli i nelegální látku pervitin. 

Kriminalisté z Národní protidrogové centrály (NPC) zadrželi a obvinili čtyři cizince - dva muže a dvě ženy, z obchodování s metamfetaminem ve velkém rozsahu a v průběhu minimálně posledních tří let.

Informaci potvrdila mluvčí NPC Lucie Šmoldasová, která uvedla, že tři členové skupiny byli přímo zodpovědní za prodej metamfetaminu. Tito prodejci obchodovali s množstvím od jednotek až po stovky gramů, prodávali ho jak dalším distributorům, tak přímo koncovým uživatelům převážně z Německa.

Policisté u prodejců v Potůčkách zadrželi velké množství pervitinu

Čtvrtý člen skupiny měl na starosti zásobování tržnice metamfetaminem v řádu kilogramů každý měsíc. Předpokládá se, že droga byla dovezena ze zahraničí. Konkrétní složení a kvalitu zajištěných drog určí znalci z Kriminalistického ústavu v Praze.

NPC spolupracovala s Krajským ředitelstvím Policie Karlovarského kraje, které zadrželo dalšího člena organizované skupiny. Při prohlídkách na různých místech v Karlovarském kraji a v domě jednoho ze zadržených mužů bylo zajištěno například několik kilogramů pervitinu, rostlinná sušina i větší finanční obnos.

Prodejcům hrozí až 12 let za mřížemi

Celkem bylo během akce provedeno sedm domovních prohlídek a 14 prohlídek jiných prostor, při nichž bylo zabaveno 681 gramů metamfetaminu v hodnotě přibližně 600 000 korun, finanční hotovost ve výši 28 475 eur (722 000 Kč), dva osobní automobily a dvě nemovitosti v hodnotě osm milionů korun.

V případě, že budou obvinění shledáni vinnými a pravomocně odsouzeni, hrozí jim až dvanáctiletý trest odnětí svobody.

autor: nkr
Spustit audio