Prodá Energie licenci Zlínu? Majitel karlovarského klubu variantu připustil

23. červen 2022 12:05

Majitel hokejových Karlových Varů Karel Holoubek připustil, že existuje varianta, že by Energie prodala extraligovou licenci do Zlína. O možnosti, že by Berani nahradili západočeský klub v nejvyšší soutěži, ve středu informoval deník Sport.

„Jak to bude dál, zatím nevím. Jde o to, že v Karlovarském kraji nejsou tak bonitní firmy, které by s ekonomickým provozem hokeje sponzorsky pomohly,“ uvedl Holoubek v krátkém prohlášení na klubovém webu s tím, že zatím není nic dohodnuto ani potvrzeno.

Zlín v minulé sezoně z extraligy sestoupil a chystá se na první ligu, ze které chce okamžitě postoupit zpět. Podle Sportu zástupci obou klubů začali jednat o možné výměně licencí a finanční kompenzaci, kterou by Západočeši získali. Zlín v jednání zastupuje Robert Hamrla, který by se příští týden měl stát oficiálně novým generálním manažerem a výkonným ředitelem klubu.

„Toto rozhodnutí by bylo na generálním manažerovi. Ten by měl říct, jestli je nabídka na stole, za jakých podmínek, jestli ty finance umí, nebo neumí sehnat,“ uvedl primátor Zlína Jiří Korec. Majoritním vlastníkem klubu je město. „Oficiální nabídku s razítkem a podpisem na stole nemáme. Pokud by se objevila, určitě bychom ji zvážili. Já za sebe bych ji velmi zvažoval,“ dodal Korec.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související