Proč musela zemřít dáma v červeném? To zjistí čtenáři detektivky Kapka jedu

24. leden 2023 12:52

Akční příběh, spojený s vraždou krásné dámy v červeném, nabízí nejnovější kniha Antonína Mazáče z Chodova. Podobně jako například v případě jeho knih Letargie a Aristokrat jde o detektivní román. Jmenuje se Kapka jedu.

„To je poctivá česká detektivní škola s hrdinou, který žije na hranici uvěřitelnosti,“ poznamenal autor. Děj knihy se točí okolo vyšetřování vraždy krásné Edity Lokajové. Do pátrání se dává i hlavní hrdina, soukromý detektiv Maxmilián Lingr.

„Jestli máte rádi příběhy, které jste jako malí četli s baterkou pod peřinou, a kriminálky s hrdiny, kteří jsou na jednu stranu opovrženíhodní, a na druhou láskyhodní, tak myslím, že si můžete Maxmiliána Lingra zamilovat,“ věří Antonín Mazáč.

Zatímco Sherlock Holmes má k ruce Dr. Watsona, Lingrova týmu patří další dva lidé, drsňačka Linda Schranzová a ajťák Kryštof. „Knížku jsem pojal, jako obrovské klišé, takže v ní nemohla chybět osudová žena, ani zlí a hodní policajti,“ prozradil Mazáč. Ukázky z detektivního románu a další postřehy si můžete poslechnout v příspěvku.  

autor: Josef Šorfa
Spustit audio