Pro hlasování v druhém kole senátních voleb na Chebsku můžou lidé v karanténě nebo izolaci využít drive-in stanoviště

7. říjen 2020 10:00

Lidé v karanténě nebo izolaci kvůli onemocnění covid-19 můžou dnes (7. 10.) v Karlovarském kraji znovu využít takzvané drive-in volební stanoviště pro druhé kolo senátních voleb na Chebsku.

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Cheb postoupili Miroslav Plevný (za STAN) a Jaroslava Brožová Lampertová (ANO). Plevný s 27,43 procenta hlasů, druhá Brožová Lampertová se 17,24 procenta hlasů.

„Stanoviště bude fungovat tak, že přijede volič, který je v karanténě a izolaci, kam ho poslala buď hygiena, nebo praktický lékař. Nebude vystupovat z motorového vozidla. K němu přijdou členové volební komise, kteří budou mít volební urnu. Vše bude zajištěno tak, aby volič mohl odvolit, aniž by musel vystoupit z auta,“ vysvětlila mluvčí kraje Jana Pavlíková.

Stejně jako před týdnem bude zvláštní stanoviště u areálu chebské nemocnice otevřené od 7 do 15 hodin. Pokud se voliči, kteří jsou v izolaci nebo v karanténě, nemůžou dostavit do drive-in stanoviště, můžou zažádat o hlasování pomocí zvláštní přenosné schránky.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio