Přístavba základní školy v Chodově už má první ze tří pater

4. listopad 2016

Přístavba základní školy J. A. Komenského v Chodově na Sokolovsku má už první nadzemní podlaží. Zástupci firmy i představitelé města po posledním kontrolním dni potvrdili, že stavba probíhá bez komplikací a podle plánu.

„První nadzemní podlaží je vyzděné, nyní dokončujeme jeho stropy a pracujeme na betonovém skeletu,“ popsal průběh prací Josef Bartyzal, jednatel společnosti, která budovu staví.

„Firma jede podle dohodnutých termínů, komunikace a spolupráce s ní je na výborné úrovni,“ poznamenal starosta Chodova Patrik Pizinger.

Nová součást školy počítá se třemi patry a podkrovím, každé patro bude propojené se stávající budovou. Sloučením obou podkroví navíc vzniknou obrovské půdní prostory.

Praktickou novinkou je spojení školy s blízkou jídelnou a družinou, kam se pak žáci dostanou suchou nohou. Objekt bude bezbariérový, s výtahem, a nabídne dalších devět tříd, kde může usednout zhruba 270 žáků, celá škola jich pak pojme na 550.

Rekonstrukci a rozšíření budovy, kde ještě v loňském roce sídlilo gymnázium a obchodní akademie, plánuje město už od roku 2012. Po výměně objektů s Karlovarským krajem do nově nabyté budovy chodí zatím pouze žáci druhého stupně. Mladší děti zůstaly ve třídách v ulici Dukelských hrdinů, školní rok 2017/18 ale už začnou v novém prostředí.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio