Přípravy na nový školní rok vrcholí, žáci se vrátí do modernizovaných tříd

28. srpen 2024 14:15

V pondělí 2. září se po dvouměsíčních letních prázdninách opět zaplní školní lavice žáky. Učitelé a vedení škol před zahájením nového školního roku dokončují poslední přípravy. 

Na Základní škole Krušnohorská v Karlových Varech probíhá přípravný týden, během kterého učitelé dolaďují poslední detaily ve svých třídách, uklízí a zdobí prostory, aby byly pro děti co nejpříjemnější. Ředitel školy, Josef Šrámek, potvrzuje, že letošní léto bylo velmi produktivní. „Předěláváme všechno možné. Kolegyně a kolegové nastoupili na přípravný týden a dodělávají si takové detaily ve svých třídách, aby to tu děti měly co nejkrásnější,“ říká ředitel Šrámek.

Během prázdnin proběhlo na škole několik významných rekonstrukcí, které přinesou žákům i učitelům lepší podmínky pro výuku. „Od začátku prázdnin tady proběhlo několik rekonstrukcí. Po roce jsme otevřeli pavilon družin, ze zimní zahrady jsme vytvořili jazykovou učebnu a přizpůsobili jsme administrativní prostory současným potřebám,“ dodává ředitel.

Před učiteli ale stojí ještě řada úkolů, než se žáci vrátí do lavic. Čekají je porady, metodická sdružení a třídění výukových materiálů. Základní škola Krušnohorská v novém školním roce přivítá zhruba 630 dětí.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio