Při prohlídce Karlových Varů ožijí příběhy nejproslulejších lázeňských lékařů

2. květen 2019 08:30

Zahájení lázeňské sezony v Karlových Varech doprovodí hrané scénky z historie města. Jak bude podvečerní vycházka vypadat, popsal principál pořádajícího Pouličního divadla Viktor Braunreiter. 

„Tématem letošních prohlídek Karlových Varů je lázeňská léčba. Seznámíme návštěvníky s historií a vývojem léčby v Karlových Varech od úplně brutálních začátků až po velmi moderní léčebné metody,“ řekl Viktor Braunreiter s tím, že na cestě lázněmi návštěvníci budou mít možnost potkat šest slavných lékařů.

„Začneme v období přelomu 15. a 16. století a setkáním s doktorem Wenceslausem Payerem de Cubito. Končit budeme v devatenáctém století, kdy bude na příchozí čekat Eduard Hlawaczek,“ poznamenal divadelník. K dalším lékařům budou patřit  také Jean de Carro, Rudolf Mannl nebo David Becher.

„Prohlídka začne v Alžbětiných lázních (lázně V). V roce 1918 v Karlových Varech vzniklo číslování všech balneoprovozů. My projdeme všechna čísla od jedničky až po šestku. Některé domy už neexistují, ale budeme stát co nejblíže místům, kde stály,“ informoval Braunreiter.

Prohlídka bude zahájena v pátek 3. května v 19 hodin před Alžbětinými lázněmi. Povede nenáročným terénem údolím řeky Teplé a potrvá přibližně hodinu a půl. 

autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio