Přes 200 lidí v Karlových Varech přišlo podpořit demisi vlády a odchod Babiše z politiky

12. červen 2019 08:30

Lidé na různých místech České republiky znovu vyšli demonstrovat proti premiérovi Andreji Babišovi a ministryni spravedlnosti Marii Benešové, kterou vnímají jako ohrožení nezávislosti justice. Stovky lidí se připojily také v Karlovarském kraji.

Demonstrace v Karlových Varech

V Karlových Varech přišlo v úterý 11. června vpodvečer na veřejné setkání podporující demisi vlády a odchod Andreje Babiše z politiky kolem dvou stovek lidí. Společně provolávali hesla, známé z roku 1989. Například „Demisi demisi“, „Nejsme děti“ nebo „Máme toho dost“.

U mikrofonu se vystřídala přibližně desítka řečníků. Současnou situaci v republice označovali za úpadek demokracie. Účastníci setkání zvali přítomné na pražské setkání na Letenské pláni. Kromě proslovů zněly z reproduktorů písně Karla Kryla. Přibližně po jedné hodině akce skončila společným zpěvem české národní hymny.

Demonstrace byly i v dalších městech regionu. Setkání byla naplánována v Chebu, Františkových a Mariánských Lázních, Sokolově, Valči, Horní Blatné a nově také v Ostrově, Lokti a Teplé.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio