Předseda ROPu Severozápad Petr Navrátil rezignoval, nahradí ho Milan Pipal

21. listopad 2014

Výbor Regionální rady na svém listopadovém zasedání přijal rezignaci předsedy Petra Navrátila (ČSSD). Rozhodnutí nově zvoleného starosty Chebu schválili členové bez výhrad.

„Rezignaci jsem podal k 30. listopadu. Moje rozhodnutí souvisí s dohodou střídání zástupce za Karlovarský a Ústecký kraj po dvou letech a také s tím, že jsem byl zvolen starostou Chebu,“ uvedl Navrátil, který ze svého postu odstoupí ke konci listopadu.

Regionálnímu oparačnímu programu Severozápad se ale bude věnovat i nadále, a to ve funkci místopředsedy, v níž nahradí Milana Pipala (KSČM).

Právě Milan Pipal, krajský zastupitel za Ústecký kraj, zastupitel v Žatci a předseda Finančního výboru Ústeckého kraje, byl výborem coby nový předseda jednomyslně schválen. S Petrem Navrátilem si fakticky od 1. prosince 2014 jen vymění své funkce.

Petr Navrátil se chce věnovat postu starosty Chebu. Nadále ale zůstává i náměstkem hejtmana Karlovarského kraje.

Členové Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad dohlíží na činnost rady a jejího úřadu, který má na starosti přidělování dotací v ROP Severozápad. Je tvořen šestnácti členy - za každý kraj (Ústecký a Karlovarský) osmi zástupci.

Mimo volby nového předsedy výbor schválil také plány na rok 2015.

Výbor se také věnoval vyhlášení dodatečných výzev v lednu 2015. V současné době tak Úřad Regionální rady oslovil potenciální žadatele a ověřuje zájem v oblastech podpory revitalizace a regenerace středních a malých měst, investic pro zlepšení infrastruktury obcí, rozvoje dopravní infrastruktury nebo dopravní obslužnosti regionu.

Spustit audio