Práce na Dvorském mostu v Karlových Varech pokračují výstavbou pilířů

13. květen 2021 09:20

Dva pilíře uprostřed řeky Ohře a nové betonové opěrky na obou březích. Tak bude vypadat nový Dvorský most v Karlových Varech. Jeho výstavba začala demolicí staré konstrukce na konci března. Práce pokračují přímo v korytu řeky.

Speciální vrtná souprava, bagry a další těžká technika. Tak to teď vypadá u budoucího Dvorského mostu v Karlových Varech. Ten je důležitou spojnicí přes řeku Ohři pro městské části Dvory a Tuhnice a leží v těsné blízkosti KV Areny. Díky provizorní lávce pro pěší můžou výstavbu mostu sledovat i místní obyvatelé.

Firma začala se stavbou mostních pilířů uprostřed řeky Ohře i s opěrkami na obou březích. „Teď se vrtají piloty, zároveň se samozřejmě postupně betonují nahoru. Nachází se zde vrtná souprava. Ta je větší, protože piloty, které se nachází na těchto pilířích, jsou do hloubky až 18 metrů,“ popsal probíhající práce stavbyvedoucí Martin Zábojník.

Práce pokračují podle plánu, potvrdil náměstek primátorky Petr Bursík (ODS): „Stavba běží podle harmonogramu. V současné chvíli to je tak, že původní základy mostu jsou odstraněny a teď se dělá úplně nové založení.“

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio