Práce je dost, ale jinak je to klidný filmový svátek, shodují se policisté z Karlových Varů

12. červenec 2014

Plné ruce práce má při filmovém festivalu v Karlových Varech policie. A to jak státní, tak městská. Problémy jsou s podnapilými lidmi i špatně zaparkovanými vozy. I přesto všechno se muži zákona shodují, že Mezinárodní filmový festival je v podstatě klidnou akcí.

„Největším problémem ve městě je parkování během festivalu,“ říká návštěvník festivalu. A má pravdu. Motoristé totiž parkují všude, kde vidí prázdná místa.

Přesto všechno jsou ale strážníci v těchto dnech přece jen trochu shovívavější. „Jedna možnost je odtáhnout, což samozřejmě taky využíváme, ale ne v takové míře,“ říká velitel strážníků Marcel Vlasák.

V některých lokalitách je to ale podle něj už skutečně přes čáru. „Takže tam se dávají botičky. Ale největší penzum řešených věcí je přes takzvané výzvy pro pachatele dopravních přestupků. Ty umísťujeme za stěrač a řidiči pak mají 14 dní na to, aby si přestupek u nás dořešili,“ doplňuje Vlasák.

Strážníci i státní policisté pak nabízejí lidem i letos pomoc v mobilní služebně. A zájem je velký. Návštěvníci města se ptají nejen na to, kde by mohli zaparkovat, ale třeba si také na testerech zjišťují, jestli po bujaré noci už můžou usednout za volant.

Dost práce má i státní policie. Několik opilých výtržníků, krádeží i pohřešovaných. To je prozatím letošního ročníku filmového festivalu v Karlových Varech.

„V jednom případě se na nás obrátila slečna z Karlových Varů, která nalezla ztracený mobilní telefon. A díky ní se ho podařilo vrátit cizince, která ho zapomněla na lavičce a pak odešla,“ popisuje krajský policejní mluvčí Pavel Valenta.

Mobilní policejní buňky najdou návštěvníci města na třech místech, a to na pěší zóně Tomáše Garrigua Masaryka, u hotelu Thermal a na Divadelním náměstí.

Spustit audio