Povodí Ohře vyzývá vodáky k obezřetnosti. Hasiči je téměř denně zachraňují

16. červenec 2021 08:35

Potíže při sjíždění řeky Ohře mají v těchto dnech především vodáci v Karlovarském kraji. Hned několikrát za poslední týden je z vody museli zachraňovat hasiči. Vody je v řece hodně a především začátečníci by to neměli podcenit.

Na řece Ohři v Karlovarském kraji přibývá počet nehod vodáků. Hasiči je tu v uplynulém týdnu zachraňovali prakticky denně. Za neobvykle vysoký počet výjezdů může zvýšená hladina vody i popadané stromy po silných bouřkách.

Stromy u Nebanic na Chebsku se z velké části hasičům podařilo odklidit, i tak by si ale vodáci měli dávat pozor. „Pořád jsou průtoky vysoké. Je opravdu na každém, aby zvážil svoje schopnosti a vyjížděl minimálně s vestou a přilbou,“ varuje Martin Cidlinský z Povodí Ohře.

„Došlo k nějaké kombinaci stavu na vodní hladině a chování vodáků. Během čtyř dnů jsme zasahovali u čtyř případů. Není to zcela obvyklý stav,“ řekl mluvčí krajských hasičů. Povodí Ohře očekává ještě další zvyšování hladiny vody, vodákům proto nedoporučuje sjíždět rizikové části řeky.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio