Potravinové bance chybí potraviny a drogerie pro děti. Pomoct můžete v jarní sbírce

20. duben 2023 12:45

Jarní sbírka potravin se uskuteční tuto sobotu 22. dubna. Tradičně se do ní v Karlovarském kraji zapojí desítky obchodů a dobrovolníků.

Na 40 obchodů a 200 dobrovolníků v Karlovarském kraji se zapojí do jarní Národní potravinové sbírky. Koná se už tuto sobotu 22. dubna. Lidé můžou přispět nákupem trvanlivých potravin i drogerie. Koupit můžou například těstoviny, rýži, dětské přesnídávky nebo třeba toaletní papír. Nákup pak v zapojených obchodech předají bance prostřednictvím dobrovolníků.

Potravinové bance v posledních letech výrazně přibývá klientů, a to hlavně seniorů a rodin s dětmi. Nárůst souvisí hlavně s pandemií koronaviru, uprchlickou krizí a celkovým zdražováním. Zatímco v roce 2021 pomohla sedmi tisícům lidem, o rok později to bylo přes 19 tisíc. Ve skladech nejvíc chybí zboží pro děti.

„V současné době poptávka nepolevuje. Je stále vysoká, proto vzhlížíme ke sbírce potravin, abychom se dozásobili a měli dostatek potravin pro všechny organizace a klienty, kteří se na nás s důvěrou obrací,“ potvrdil ředitel banky Milan Hloušek.

Spustit audio