Pošta v Tašovicích už zůstane zavřená

8. únor 2012

Obyvatelé karlovarské městské části Tašovice se znovuotevření pobočky České pošty nedočkají. Instituce už požádala město Karlovy Vary o ukončení pronájmu dohodou. Město na tento krok nepřistoupilo a pronájem pobočky tak skončí až po klasické dvouměsíční výpovědní lhůtě - tedy koncem března.

Pobočku České pošty v Tašovicích chtělo vedení instituce úplně uzavřít už v roce 2009. Tehdy ale narazilo na petici občanů. O rok později pak místo pošta uzavřela s tím, že jsou zde nevyhovující hygienické a bezpečnostní podmínky, ale že v budoucnu určitě dojde k rekonstrukci. Pobočku instituce rušit nechtěla a měla po úpravách nadále sloužit lidem, alespoň tak zněly sliby vedení České pošty.

Po dvou letech už je situace jiná. V Tašovicích pobočka zkrátka nebude. Důvod? Prostory jsou stále nevyhovující a investice do oprav by prý byla vysoká. Podle vedení organizace, mohou lidé využívat služby v nedalekém obchodním centru ve Dvorech. Co bude s volnými prostory v Tašovicích zatím Karlovy Vary nezveřejnily.

Spustit audio