Poslouchejte Český rozhlas Karlovy Vary a vyhrajte další knižní bestsellery!

23. duben 2019 07:00

Poslouchejte naše vysílání a vyhrajte jednu z dalších knih od knihkupectví Luxor. Stačí se dovolat do našeho studia v době soutěže a odpovědět správně na otázku.

Stále soutěžíme o zajímavé knihy. Poslouchejte naše vysílání a vyhrajte jednu z nich: 

23. dubna - Procházky s Peetym

Eric O´Grey: Procházky z Peetym.JPG

Laskavé a inspirativní povídání o tom, jak jeden opuštěný obézní pejsek z útulku pomohl jednomu opuštěnému obéznímu muži středního věku začít nový život a opět najít štěstí. Autor líčí svou pohnutou životní pouť od složitého dětství, které částečně prožil na ulici, přes raketový vzestup úspěšného právníka, jenž si svůj hektický životní styl udržuje pomocí drog, až po pracovní i osobní pád. Ve chvíli, kdy se propadá na dno deprese a zvažuje sebevraždu, objeví se nečekaná pomoc. Společně s Peetym se vydávají za dobrodružstvím, které je zavede na novou životní cestu.

29. dubna - Olga

Bernhard Schlink - Olga

Příběh lásky na pozadí dramatických německých dějin od konce 19. století do sedmdesátých let 20. století. Olga je sirotek z chudých poměrů, Herbert syn venkovského statkáře, oba se vymykají venkovskému prostředí, v němž vyrůstají, a právě jejich jinakost je sblíží. Nadaná a cílevědomá Olga se stane učitelkou, Herbert vyráží do světa, aby přispěl k velikosti Německa. Bojuje v koloniálním vojsku v Africe a pro slávu Německa chce probádat Arktidu. Na polární expedici se po něm slehne zem. Olžina láska k Herbertovi však přetrvá až do její smrti, přestože vyznává opačné ideály než Herbert, velké Německo ji děsí. A když zemře, její láska a tajemství se promítají až do současnosti.

6. května - Neviděli jste Melody?

Sophie Hannah - Neviděli jste Melody?

Cara je matkou dvou odrostlých dětí, když se však znovu ocitne v jiném stavu, manžel i obě děti se k jejímu těhotenství staví spíš lhostejně. Zklamaná přístupem svých nejbližších se Cara rozhodne zmizet z Anglie do luxusního rezortu v Americe, aby si zde ujasnila, jak tedy dál. Sotva však přijede, začnou se dít divné věci. Nejprve ji recepční pošle do pokoje, kde už někdo bydlí, a následně se začnou šířit řeči, že se tam objevila Melody – dívenka, která měla být před sedmi lety zavražděná svými rodiči, ale jejíž tělo se nikdy nenašlo. Když se Cara o onen příběh začne zajímat, úplně ji pohltí. Co se tehdy doopravdy vlastně stalo?

autor: nkr | zdroj: Knihkupectví Luxor
Spustit audio