Poslední úseky R6 se otevírají motoristům

17. duben 2012

Ředitelství silnic a dálnic otevírá poslední rozestavěné úseky nové silnice R6 mezi Loučkami a Sokolovem. Silničáři v průběhu dneška postupně odstraní zábrany omezující dopravu.

Protože jde o úsek, který je poměrně dlouhý, musí řidiči počítat s určitým dopravním omezením, minimálně do 14.hodiny. Na vše dohlíží dopravní policie, která v případě potřeby na chvíli zastavuje dopravu, aby silničáři mohli bezpečně odstranit značky.

Po úplném odstranění zábran budou moci motoristé konečně jezdit na R6 bez omezení. Současně s postupným otevírám silnice R6 bude zprovozněný také most ve směru na Královské Poříčí.

Přestože jde o novou komunikaci, na silnici, přesněji na mostě přes řeku Ohři, se vyskytly drobné praskliny a nejsou prvním problémem, který se objevil, silničáři řešili, bylo vlnění vozovky. Motoristé si mohli všimnout záplat na některých místech. Opravy probíhaly v době, kdy ve dvoupruhu ještě žádný provoz nebyl. Celou věc prý šetří České vysoké učení technické v Praze. Zatím totiž nikdo nedokázal říci, co je příčinou vzniku trhlin. Až se odborníci vyjádří, dojde k opravě. Prozatím jsou zhruba milimetr široké praskliny provizorně ošetřeny a nebrání provozu na mostě.

Silnice R6 bude zpoplatněna. Motoristé by na známku neměli zapomenout už dnes, ačkoliv původní termín byl až zítra 18. dubna. Informaci o změně zatím nikdo nedokázal ani potvrdit ani vyvrátit, takže tady platí jediné - raději si známku koupit co nejdříve. Pokud totiž řidiče bez kuponu za čelním sklem auta přistihne hlídka policie nebo celního ředitelství, hrozí až pět tisíc korun pokuty. Placený úsek bude na trase od Jenišova u Karlových Varů, to znamená až po odbočku Cheb - sever. Průtah Karlovými Vary zpoplatněn nebude.


Spustit audio