Policisté z Kobry hledají na Karlovarsku nelegálně dovezenou naftu, zadrželi 3 lidi

24. březen 2015

Policejní tým Kobra dnes zadržel v Karlovarském kraji tři muže podezřelé z daňových úniků. Údajně se jich dopustili při dovozu topného oleje a nafty z Německa. Policisté, celníci a pracovníci finančního úřadu zasahovali na čtyřech místech v regionu. V Novém Kostele na Chebsku kontrolovali firmu na výrobu dřeva.

Do Nového Kostela dorazila zásahových vozidel kolem osmé hodiny ráno.

„Viděla jsem kolonu aut, které jela k fabrice bez majáků. Zabrzdili, vyskočili – to je všechno,“ říká svědkyně události.

Policisté pak začali s domovními prohlídkami a kontrolou skladů. Celníci odebírali vzorky z nádrží osobních i nákladních vozů.

Provoz firmy ale pokračoval prakticky bez omezení zaměstnanců. „Nevěděl jsem ani, že tady jsou, až teď po obědě,“ říká jeden z nich.

Tým mimo jiné zasahuje také v Lubech na Chebsku a v Údrči na Karlovarsku.

"Dnešního dne karlovarská Kobra zahájila realizaci případu pod krycím názvem HABU 1. Jde o podezření z daňových úniků při dovozu topného oleje a nafty z Německa do České republiky," řekla ČTK mluvčí krajské policie Zuzana Týřová.

"Jde o podezření z daňových úniků při dovozu topného oleje a nafty z Německa do České republiky. Policisté a celníci provádějí domovní prohlídky, prohlídky nebytových prostor a dále prohlídky vozidel."

"Vyšetřovatelé budou provádět prohlídky a další úkony v trestním řízení po celý dnešní den. Momentálně jsou prováděny výslechy a další úkony v trestním řízení." uvedla Týřová.

Spustit audio