Policisté v Mariánských Lázních pátrají po žháři, který způsobil požár obchodního domu Tesco

Kriminalisté v Mariánských Lázních pátrají po neznámém pachateli, který 26. prosince zapálil kontejner, od kterého následně vzplál obchodní dům Tesco. Hledají také svědky události.

Incident policisté vyšetřují pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Nikdo se při něm nezranil. Škoda na zboží a poničené prodejně dosáhla 20 milionů korun. „Kriminalisté pátrají po totožnosti osoby nebo osob, které měly v pondělí 26. prosince, konkrétně mezi druhou a třetí hodinou ranní, iniciovat požár v plastovém kontejneru na papírový odpad, který byl přistaven u dveří do skladových prostor jedné z prodejen nacházejících se v zadní části obchodního komplexu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Plameny se dál rozšířily právě na obchodní dům. Policisté žádají občany o pomoc a poskytnutí informací, které by pomohly pachatele najít. Lidé se s nimi mohou obrátit na linku 158 či je sdělit na kterémkoliv obvodním oddělení.

„V souvislosti s tímto případem se obracíme na širokou veřejnost, zda si někdo v inkriminovanou dobu poblíž obchodního komplexu nevšiml či nezpozoroval osobu nebo osoby, které se zde pohybovaly a mohly iniciovat požár plastového kontejneru,“ doplnil Kopřiva.

Požár byl hasičům nahlášen krátce po 03:00. Plameny zasáhly zadní část obchodního domu Tesco a také část pláště budovy sousední prodejny Sportisimo. Oheň se rozšířil do pláště a střechy objektu, zasáhl také část skladu se sportovním zbožím. Další prodejny obchodního centra hasiči před požárem uchránili, byly ale silně zakouřené.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio