Policisté v Karlovarském kraji kontrolují zabezpečení chat před zimou

9. prosinec 2022 11:35

Zvýšené riziko krádeží teď vidí policisté v chatových oblastech a zahrádkářských koloniích, které na zimu opustili jejich majitelé. Do míst proto posílají své hlídky, aby kontrolovali, jestli jsou objekty správně zajištěné.

Chatové oblasti a zahrádkářské kolonie teď pravidelně navštěvují policejní hlídky. Kontrolují hlavně způsob, jakým jsou opuštěné objekty zabezpečené přes zimu. Důvodem je snížit riziko možných vloupání a krádeží. Naposledy policisté zkontrolovali několik desítek chat v Sokolově.

V zahrádkářské kolonii ve městě se zaměřili hlavně na to, jestli jsou chaty správně zamčené a nemají poškozené zámky. Ani u jednoho z desítek objektů ale nenarazili na žádné problémy. Zloději si rádi vybírají především odlehlé nezabezpečené objekty.

„Zimní období je časem, kdy majitelé své rekreační objekty obývají jen zřídka. Je to vhodnou příležitostí pro pachatele trestné činnosti. Cílem akce je eliminovat a předcházet trestné činnosti,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Podlahová.

Majitelé chat mohli o provedené kontrole za dveřmi nebo oknem najít lísteček, na kterém byly i všechny důležité preventivní rady k zabezpečení nemovitostí. Zamykání dveří a zavírání oken by podle policistů mělo být naprostou samozřejmostí.

Policie plánuje v dalších kontrolách před zimou pokračovat.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio