Policisté odhalili dosud největší pěstírnu marihuany v Česku

22. červen 2012

Národní protidrogová centrála odhalila dosud největší pěstírnu marihuany v Česku. Zařízení se mělo nacházet na území Karlovarského kraje. V případu bylo zadrženo 13 lidí. Skupina operovala i na území Středočeského a Ústeckého kraje. Vedení gangu tvořili dva Češi, které policie zajistila v Karlových Varech a Dolním Ždáru u Jáchymova.

Policisté v této souvislosti objevili našli hned čtyři pěstírny konopí. Největší se nacházela v Karlovarském kraji. Kde přesně, to ale policisté tají. Jde totiž o součást vyšetřování, které patří do operace Dukla.

Operace už trvá řadu měsíců. Na jejím konci je teď 13 zajištěných osob z Česka a Vietnamu. Na případu spolupracovali policisté jednotek z Plzeňského, Ústeckého a Středočeského kraje.

O krutosti chování celého gangu svědčí zazděný vietnamský zahradník v jedné z pěstíren. Muž se stal v podstatě otrokem, kterého skupina zadržovala v uzavřené pěstírně, aby se staral o rostliny. Jídlo dostával jen výtahovou šachtou.

Policisté při akci Dukla zabavili 5 600 rostlin konopí, ze kterého by bylo možné získat minimálně 500 kilogramů marihuany v ceně zhruba 40 milionů korun.

Případ ještě stále není uzavřený. Dosud bylo obviněno všech 13 zajištěných pachatelů. Dvanáct osob je ve vazbě. Policisté nicméně předpokládají, že obvinění dalších osob bude následovat.

autor: zdt
Spustit audio