Polévkové knedlíčky
V Apetýtu připomeneme postup, jak si připravit výborné knedlíčky z droždí, ty se hodí do jakéhokoliv vývaru. Knedlíčky jsou díky droždí plné vitaminů B, takže jejich konzumace prospívá našemu zdraví.
Následující recept je na zhruba 20 kuliček.
Na polévkové knedlíčky si připravte:
- 50 g droždí
- 30 g másla
- 1 vejce
- strouhanku
- sůl a pepř
Postup:
- Na pánvi si rozehřejeme máslo.
- Do másla rozdrobíme droždí a necháme celé rozpustit, následně je z pánve odstavíme.
- Přidáme rozšlehané vejce, osolíme a opepříme a přidáme tolik strouhanky, aby nám vzniklo těsto tak akorát na tvoření kuliček.
- Rukama vytvoříme menší kuličky a vložíme přímo do již hotové polévky.
- Povaříme cca 5-7 minut podle velikosti kuliček.
Související
-
Bylinkové máslo
Čerstvý chléb s máslem je svačinka, které se dá těžko odolat. Domácí máslo má však svoji nezaměnitelnou chuť.
-
Slovenské tvarohové pirohy
Obliba pirožků a různých plněných taštiček směrem k východu Evropy vzrůstá – a svou chutí i variabilitou obstojně konkurují italským plněným těstovinám.
-
Sýrové kuličky
V dnešním Apetýtu sáhneme po jednoduché, slané pochutině, kterou můžete nabídnout návštěvě nebo připravit na rodinou oslavu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka